"Давайте ліс рубайте і везіть до нас", - Кучма розкритикував економічну політику ЄС щодо України

Екс-президент заявив, що на першому місці в української влади повинна бути боротьба з корупцією і розвиток економіки.

Леонід Кучма. Фото: 112 Україна.Економіка України розвалюється, країна стає сировинним придатком. Про це в ході виступу на відкритті міжнародного форуму заявив другий президент України Леонід Кучма, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

«Ми про економіку взагалі забули, ми розвалюємося начисто! Ми стаємо сировинним придатком. У нас металургія залишилася, хімія, сільське господарство. Високих технологічних виробництв практично немає. Куди ми йдемо? Ми раді вільній торгівлі з Європою. Чим ми торгуємо з Європою? Подивіться статистику.

Пшениця - в сільському господарстві практично більше нічого. Медом ще. За перший квартал ми практично всі квоти вибрали. А тепер ви дивитеся, як європейці ставлять нас на коліна: «Давайте ліс рубайте і везіть до нас». Де, яка конкретна допомога Україні, щоб ми ставали на ноги ?! Якщо ми будемо бідними, як сьогодні, ми нікому не потрібні! На 90% все залежить від нас самих. Не треба ходити по всьому світу з простягнутою рукою. Сьогодні бюджет України на 70% запозичений», - заявив Кучма.

Також він вважає, що на першому місці в української влади повинна бути боротьба з корупцією і розвиток економіки.

– Кажу політичній еліті, щоб об’єдналися проти цієї ситуації. Подивимося на парламент, політиків – сварка за сваркою. Вони тільки на цьому грають – на Донбасі, наших загиблих людях. І де ж наша єдність? Якщо ж цього не буде, то нічого не буде, – додав він.

– Сьогодні дуже багато хто, навіть всередині України, вважає, що ми не суб’єкт, а об’єкт міжнародної політики. Чому в країні війна, а у нас немає єдності в нашій політичній еліті? – зауважив Кучма.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...