Де дно?: нафта валиться, російський рубль також

Вартість "чорного золота" сягнула рівня 7-річної давності.

Ілюстрація:news.eizvestia.com

Вартість січневого ф'ючерсу на нафту марки Brent на біржі ICE в Лондоні сьогодні опустилася на 1,9% до $ 38,99 за барель. Тим самим відмітка в $ 39 була подолана вперше з грудня 2008 року. Вартість же російської нафти коливається в межах 35-37 доларів США за барель. Про це пише rusjev.net, зазначають Патріоти України.

При цьому Мінфін РФ заявив, що потрібно перейти на режим економіки: бюджет на 2016 рік не сходиться у зв'язку з падінням обсягу експорту. При ціні нафти за 40 доларів бюджет втрачає 1,6 трильйона, дефіцит перевищує п'ять відсотків ВВП, а в Резервному фонді залишається 200 млрд. рублів.

Мінекономрозвитку чекає, що долар в цьому випадку буде коштувати 72,6 рубля, однак при вартості нафти 35 доларів, втрати зростуть майже на 30%.

Однак аналітики вважають, що ситуація складається ще гірше, ніж зазначено в консервативному сценарії. Російська нафта Urals коштує близько 35 доларів за барель. Не виключено, що вона може провалитися на короткий час до 20 доларів.

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...

"Поступово повертаємося...":У НБУ прокоментували стрибок курсу долара до 40 гривень

четвер, 25 квітень 2024, 18:39

Зростання курсу долара до гривні останнім часом викликано ринковими факторами, які не несуть загрози для стабільності ринку. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг, який транслювався на Youtube, передають...