Де результат? Стало відомо, скільки грошей українці віддали на війну на Донбасі

З початку введення військового збору українці встигли сплатити 21 мільярд гривень.

На АТО українці віддали понад 20 млрд грн. Фото: ZN.ua

Трохи більше 9 мільярдів гривень перерахували громадяни України на фінансування армії та АТО на Донбасі тільки за останні 10 місяців 2016 року. Таку суму військового збору озвучили у Державній фіскальній службі України. Про це повідомляють Патріоти України.

«З серпня по грудень 2014 року платники спрямували на підтримку армії 2,5 млрд. грн. У 2015 році сума сплаченого податку склала понад 9 млрд. грн. Майже така ж сума – 9,1 млрд. грн. надійшла і з початку цього року», - повідомила начальник управління адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Тетяна Федченко.

Загалом з початку введення військового збору українці встигли сплатити 21 мільярд гривень. Федченко відзначила, що платники податків сумлінно сплачують його, розуміючи важливість фінансової підтримки армії країни.

Згідно статистичних даних, фізичні особи-підприємці віддали на збір 25,7 млн. грн. Ще 230,1 млн. гривень перераховано до держказни в рамках декларування доходів громадян. Федченко нагадала, що військовий збір зобов’язані сплачувати фізичні особи, що можуть бути як резидентами, так і не резидентами, маючи дохід в України, а також фізичні особи, що є резидентами, але мають дохід з-за кордону. Окрім того, цей закон стосується й податкових агентів.

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...