"Деолігархізація" триває? Фірташ продає бізнес-центр "Парус" у Києві

Дмитро Фірташ продає мажоритарну частку у великому київському бізнес-центрі

Фото: grant-pvt-archive.blogspot.com

Дмитро Фірташ продає мажоритарну частку у бізнес-центрі "Парус" в Києві, який розташований на перетині вулиці Мечникова та бульвару Лесі Українки у самому центрі столиці. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Новое Время".

Як пише видання, про це стало відомо від декількох учасників ринку. Керуючий активами Group DF Борис Краснянський підтвердив інформацію, але від коментарів утримався. Прізвище покупця невідомо, але на ринку схиляються до версії, що це буде місцевий бізнесмен.

Станом на 2013 рік, згідно з даними порталу "Наші гроші", "Парусом" володіли в рівних частинах компанія Фірташа "Провідні технології плюс" (через кіпрську "Бовалон Інвестмент") і "Мандарин Плаза" Вагіфа Алієва. Але за даними видання "Новое время", частка Алієва в "Парусі" вже не має ваги, і він виконує роль формального власника.

Бізнес-центр "Парус" - це 33-поверховий будинок площею 75 тис. кв. м, висотою 136 метрів, який було побудовано в 2007 році. Інвестиції в будівництво становили близько 500 млн гривень. Фірташ придбав мажоритарну частку в Алієва ще до введення БЦ в експлуатацію.

ЗМІ пов'язують цю інформацію з проблемами на "Інтері", який належить Фірташу. "Деолігархізація" почалася саме з Фірташа та Новинського, вважають у пресі.

Сі Цзіньпіна підштовхують до комплексного порозуміння з Заходом: США різко підвищили мита на імпорт товарів з КНР. Під ударом електромобілі, акумулятори, чипи

вівторок, 14 травень 2024, 19:00

Йдеться про збитки у десятки мільярдів доларів на рік для провідних китайських експортерів. Для економіки КНР, що й без того прямувала до економічної кризи, то стало важким ударом. Президент Сполучених Штатів Джо Байден підвищує тарифні ставки на імпор...

Частину українців можуть позбавити субсидій - ось що потрібно зробити до 1 липня

вівторок, 14 травень 2024, 17:49

У 2024 році до 1 липня необхідно звернутися за продовженням житлових субсидій тим, хто одночасно відповідає ряду критеріїв, включаючи проживання на тимчасово окупованих територіях чи в зонах активних бойових дій. Це можна зробити особисто, поштою або о...