Дешевше, ніж для європейців: У Ахметова побідкалися, що українці замало платять за електроенергію

За словами голови наглядової ради компанії "Київенерго", у нас найнижчі тарифи на електроенергію, тому що немає політичної волі зробити тарифи хоча б на рівні собівартості, і потім включити механізм субсидій для малозабезпечених родин.

Ілюстрація:vectornews.net

Тільки в Україні ціни на електроенергію для пересічного громадянина не відповідають рівню собівартості її вироблення. Про це зауважує голова наглядової ради компанії "Київенерго" Іван Плачков. Цю різницю, за його словами, покривають промислові підприємства та бюджетні організації, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"В нас тарифи нижчі для населення, навіть не тільки серед країн Західної Європи, а й ніж у Молдові, Грузії, Балтії, нижчі, ніж в усіх країнах. У нас найнижчі тарифи на електроенергію, тому що немає політичної волі зробити тарифи хоча б на рівні собівартості, і потім включити механізм субсидій для малозабезпечених родин. Сьогодні і забезпечені верстви населення платять за електроенергію за цінами нижче від собівартості. В нас алогічний алгоритм тарифної політики в цілому", – підкреслює Плачков.

Для того, щоб збалансувати тарифи, щоб вони були прозорими і обґрунтованими, потрібно зробити енергетичний баланс країни, зазначає Плачков. Тобто дізнатися, скільки країна споживає первинних і вторинних ресурсів, порахувати, скільки в Україні цих енергоресурсів є. Після цього, за його словами, треба визначити дефіцит, знайти шляхи його компенсації і тільки тоді встановлювати тарифи.

Як відомо, компанія "Київенерго" входить до компанії ДТЕК, яка належить Рінату Ахметову.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...