До 20-річчя Конституції України Нацбанк випустив нову монету

Номінал ювілейної монети - 5 гривень.

До 20-річчя Конституції України Нацбанк випустив нову монету. Фото: fakty.ua.

Нацбанк випустив пам'ятну монету номіналом 5 грн, присвячену 20-ій річниці Основного Закону України, який було прийнято 28 червня 1996 року Верховною Радою України від імені українського народу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На аверсі монети вказаний її номінал і зображено будівлю парламенту.

На реверсі монети, вертикально розділеному навпіл на матову і дзеркальну поверхні, в центрі розміщено стилізовану відкриту книгу і над нею - гілку калини.

Справа на дзеркальному тлі написи: «20 років» і «КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ». Зліва на матовому тлі знаходиться текст перших трьох статей Конституції.

Художниками виступили Володимир Таран, Олександр і Сергій Харуки, а скульптором - Володимир Дем'яненко.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...