З оновленим дизайном: Нацбанк ввів в обіг нову банкноту 20 гривень (фото)

Вона перебуватиме в обігу одночасно з банкнотами зразка 2003 року.

Фото:Press office NBU

Відсьогодні, 25 вересня, Нацбанк ввів в обіг оновлену банкноту 20 гривень зразка 2018 року. Загалом, випустять спочатку близько п'яти мільйонів штук купюр цим номіналом. Про це повідомила прес-служба головного фінрегулятора, передають Патріоти України.

У дизайні основні мотиви оформлення банкноти майже не змінилися - залишилися портрет письменника Івана Франка, зображення Львівської опери. Також купюра зберегла колір - зелений.

Після введення в обіг нових 20-гривневих банкнот громадянам не потрібно буде обмінювати банкноти попереднього зразка на нові, зазначили в НБУ. Оновленими банкнотами регулятор поступово заміщуватиме зношені та пошкоджені 20-гривневі банкноти зразка 2003 року.

Оновлення банкнот гривні Національний банк розпочав з банкнот номіналом 100 гривень зразка 2014 року (в обігу – від березня 2015-го) та 500 гривень зразка 2015 року (в обігу – від квітня 2016-го).

Загалом у цьому році буде надруковано близько 60 млн банкнот номіналом 20 грн, які мають забезпечити потреби економіки в цьому номіналі та поступову заміну зношених банкнот номіналом 20 гривень.

Cтаном на 1 вересня 2018 року у готівковому обігу України перебувало близько 125 млн банкнот номіналом 20 грн на суму майже 2,5 млрд грн (близько 4,4% від загальної кількості банкнот у готівковому обігу).

У зв’язку з фізичним зношенням банкнот гривні Національний банк щороку вилучає близько 800 млн штук банкнот усіх номіналів. Майже половину з них становлять саме банкноти низьких номіналів від 1 до 20 грн.

Джерело: ТСН.ua

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...