Добити Росію: Ціна нафти Brent упала нижче $ 36

Важливим фактором впливу на встановлення нафтових цін має стати публікація даних по запасах нафти і нафтопродуктів у США.

Ілюстрація:www.dailynewsegypt.com

У ході нічних торгів на біржі ICE вартість ф'ючерсів на Brent з постачанням в лютому 2016 року впала до $ 35,98 за барель. Востаннє дешевше $ 36 за барель Brent коштувала в липні 2004 року. Про це пише російське агентство РБК, зазначають Патріоти України.

Опустившись до 11-річного мінімуму, ціна на нафту відскочила і торги закрилися вище позначки $ 36. Після відкриття торгів 23 грудня вартість бареля Brent знову підросла і коливається в районі $ 36,5. На максимумі ціна піднімалася до $ 36,59, що більш ніж на 1% вище за рівень закриття попередніх торгів.

Аналітик інвестиційного холдингу "Фінам" Богдан Зварич вважає, що важливим фактором впливу на нафтові ціни стане публікація даних по запасах нафти і нафтопродуктів у США.

"Зниження запасів і видобутку в Штатах може підштовхнути нафту марки Brent до виходу вгору з поточної консолідації, що сформувалася над рівнем $ 36, і дати початок корекційного зростання на ринку нафти", - пояснив експерт.

Росія атакувала енергооб’єкти у шести областях України - ввечері можливі обмеження споживання

середа, 8 травень 2024, 10:30

Ворог атакував об’єкти енергетичної інфраструктури у 6 областях. У вечірні години можливе застосування обмеження споживання електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України. "Ворог масовано атакував об’єкти генерації та пере...

Рекордні поставки нафти в обмін на надії колись отримати "дзвінку монету": РФ не змогла вивести з Індії кошти на десятки мільярдів доларів, що скупчилися на місцевих рахунках у рупіях

середа, 8 травень 2024, 9:05

Лише протягом 2023 року Росія наростила поставки в Індію нафти та нафтопродуктів до $50 млрд. Однак забирати їх в місцевій валюті немає сенсу, А в долари, євро, юані Індія конвертувати не може і не хоче. Більшість індійських рупій із мільярдів, які нак...