Долари повертаються до США: Компанії РФ втратили за тиждень 400 мільярдів

Акції «Газпрому» з вівторка просіли на 9%, металургійні гіганти МНЛК і "Мечел" втратили 5%, ВТБ просів за тиждень на 4%, продемонструвавши мінімум з березня 2014 року, а "Сбербанк" подешевшав на 3,75%.

Росія продовжує "процвітати" під керівництвом Путіна. Ілюстрація: соцмережі.

Цей тиждень для російських компаній завершився вкрай неприємно, передають Патріоти України.

Після чергового підняття процентної ставки ФРС США і натяків на те, що така тенденція збережеться і в майбутньому, з фактично, щомісячним викачуванням з ринку до $ 50 млрд, ринок акцій, в тому числі і російських, відреагував вкрай болісно. Так, акції «Газпрому» з вівторка просіли на 9%, металургійні гіганти МНЛК і "Мечел" втратили 5%, ВТБ просів за тиждень на 4%, продемонструвавши мінімум з березня 2014 року, а "Сбербанк" подешевшав на 3,75%.

Що стосується індексів, то МосБіржа, просівши на 2,7% показала збиток компаній без малого на 200 млрд рублів. Індекс РТС далеко від неї не пішов і, обвалившись за капіталізацією на 2,4%, втратив $ 3,7 млрд. Таким чином, за тиждень ринок російських акцій просів більш ніж на 430 млрд рублів. Що тут ще можна сказати? Мабуть, клімат не той.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...