"Допотопне корито" як символ стану справ у Росії: На відновлення "Адмірала Кузнєцова" Кремль спрямує рекордні кошти

Характерно, що фінансування ремонту морально застарілого авіаносця відбувається на фоні скорочення військового бюджету РФ. Вперше за 20 років Кремль урізає військові програми.

"Кузю" збираються ремонтувати. Фото: соцмережі.

Технічне завдання на ремонт і модернізацію важкого авіаносного крейсера «Адмірал флоту Радянського Союзу Кузнєцов» Північного флоту підписано та затверджено. Про це повідомило в п'ятницю "Інтерфаксу" джерело, знайоме з ситуацією, передають Патріоти України.

«На ремонт і модернізацію авіаносця «Адмірал Кузнєцов» заплановано виділити близько 60 млрд рублів, тобто приблизно $ 1 млрд за поточним курсом», - уточнило воно. За його оцінкою, «це досить оптимістичний варіант ремонту і модернізації авіаносця», оскільки раніше в пресі називалися суми в межах від 22 до 65 млрд рублів.
Ремонт і модернізація однотипного авіаносця «Вікрамадитья» (в минулому - «Адмірал Горшков») для ВМС Індії обійшлися оціночно в $ 2,3 млрд. Як повідомив раніше заступник головнокомандувача ВМФ РФ віце-адмірал Віктор Бурсук, в ході ремонту і модернізації авіаносець отримає нові комплекси ППО, нові елементи енергетичного обладнання.
«Адмірал Кузнєцов» вже розміщений на заводі. У травні роботи вже будуть розпочаті. У нього буде покращена протиповітряна оборона. Там будуть поставлені нові комплекси «Панцир» морського виконання. Крім того, там буде замінено енергетичне обладнання: нові котли, ряд нових насосів і нові системи, що забезпечують польоти. Нові системи посадки, спостереження, управління і т. ін.», - сказав Бурсук. Він зазначив, що всі роботи планується провести до кінця 2020 року.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...