Дорожчати буде все: Економіст розповів, якими будуть наслідки штучного обвалу гривні

Якщо дорожчає іноземна валюта, долар і євро, будуть дорожчати всі товари.
Ілюстрація: 3mv.ru

Заяви уряду України щодо підвищення ціни на газ для населення демонструє їх нескоординованість. Про це в ефірі Politeka On-line заявив глава Комітету економістів України Андрій Новак, повідомляють Патріоти України.

«З одного боку, в фінансовому плані «Нафтогазу» є підвищення ще на 19% газу для населення. До речі, з 1 жовтня. У той же час, профільний міністр заявляє, що ніякого підвищення не буде. У всякому разі, для нього немає підстав. Виходить так, що в уряді одна рука не знає, що робить інша, і навпаки», – зазначив експерт.

За словами Новака, наслідком штучної девальвації гривні стане різке підвищення вартості цілого ряду продуктів і товарів.

«Що ми вже бачимо на ринку палива – і бензин, і дизельне паливо, і автогаз дорожчають, тому що це все на 85% – імпортний товар. Якщо дорожчає іноземна валюта, долар і євро, відповідно, і цей товар дорожчає. далі дорожчатимуть за ланцюговою реакцією усі товари і послуги. Тому, що енергоресурси – це завжди елемент собівартості будь-яких товарів і послуг», – підкреслив економіст.

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...