Дотисли? Уряд РФ затвердив знижку на газ для України

Запропонована ціна становить приблизно 178,7 доларів за тисячу кубометрів.

Ілюстрація:novostipmr.com

Прем'єр-міністр Російської Федерації (РФ) Дмитро Медведєв підписав постанову про розмір мита при поставках газу в Україну на перший квартал 2016 року. Відповідна інформація опублікована на офіційному сайті правової інформації, передають Патріоти України.

Згідно з постановою, при раніше оголошеній інформації, що контрактна ціна на перший квартал 2016 складе 230 дол. за тис. кубометрів, передбачається, що розмір знижки до контрактної ціни, яка встановлюється на розмір експортного мита, складе 51,2 дол. за тис. кубометрів. Відповідно, запропонована ціна становитиме близько 178,7 дол. за тис. кубометрів.

Відзначимо, раніше міністр енергетики РФ Олександр Новак заявляв, що "Газпром" не має наміру давати знижку на газ Україні, і газ продаватиметься за ринковими цінами.

А Яценюк тим часом заявив, що Україна може пережити зиму, не купуючи газ у Росії. Згідно "зимового" газового пакету, Україна повинна була купити у РФ 2 млрд куб. м газу. У 4-му кварталі 2015 року ціна газу для України з урахуванням знижки склала 227,36 дол. за тисячу кубометрів.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...