Хіти тижня. Спочатку "красиво прибере Лукашенка": Розкрито плани Путіна на Білорусь

На думку Іллі Пономарьова, Олександр Лукашенко може не обиратися на виборах президента, які пройдуть у Білорусі в 2020 році.

Ілля Пономарьов. Фото: Сегодня.

Президент РФ Володимир Путін після відходу зі свого поста може стати главою Союзної держави, що об'єднує Росію і Білорусь. Цей сценарій імовірний, оскільки Путін не збирається залишати владу після закінчення президентського терміну в 2024 році. Про це заявив в інтерв'ю екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов, передають Патріоти України.

"Навряд чи він буде після 2024 року президентом РФ. Буде якимось начальником, але з іншою назвою. Зараз найочевидніший сценарій пов'язаний із Білоруссю — не з військовою анексією її (у що я не вірю), а через зміцнення Союзної держави, так би мовити, створення СРСР-2.0", — припустив Пономарьов.

На його думку, президент Росії зробить ставку на зміцнення взаємин його країни із Білоруссю, що дозволить йому очолити союз. "Для Путіна тут головне не вийти на пряму конкуренцію із Лукашенком — він би не хотів мати справу з ним на виборах, бо результат далеко не очевидний. Тому Путін намагатиметься його красиво прибрати, щоб самому балотуватися у президенти Союзної держави, ще на два терміни", — висловив свою точку зору російський політик.

На думку Іллі Пономарьова, Лукашенко може не обиратися на виборах президента, які пройдуть у Білорусі в 2020 році. Замість цього він піде на вибори глави Союзної держави. "Тоді той же Медведєв (прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. — Ред.), згідно з Конституцією Росії, переходить назад у крісло президента Росії. Йому потім і обиратися можна — цей пост вже знову нічого не вирішує. А Путін продовжує царювати під мовчазно-заздрісно-схвильоване зітхання лідерів Заходу. І під канонаду на українському фронті", — висловився Пономарьов.

Джерело: Сегодня

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...