Доведеться "додрукувати" грошей: Російський аналітик розповів, коли подешевшання нафти доб'є Росію

Вже до кінця року слід очікувати повного спустошення коштів Резервного фонду РФ і, можливо, доведеться "залізти в кишені" Центробанку - у валютні резерви, пояснив Михайло Крутіхін.

Ілюстрація:www.radiosvoboda.org

В результаті падіння ціни на нафту вже до кінця року в Росії закінчаться кошти Резервного фонду, що призведе до серйозної інфляції і зниження інвестицій в реальний сектор економіки. Про це в ексклюзивному коментарі Обозревателю розповів російський економічний аналітик, фахівець з нафтогазового ринку, партнер консалтингової компанії RusEnergy Михайло Крутіхін, повідомляють Патріоти України.

"Треба дивитися на середню ціну за рік. Якщо в першому кварталі для російської нафти в середньому по кварталу було приблизно 32 дол. за барель, в середині року ціна піднялася приблизно до 37 дол. за барель, - через те, що якийсь час було близько 50 дол. за барель. Зараз намітився рух вниз, і не виключено, що протягом року середня ціна буде трохи менше 45 дол. за барель", - спрогнозував експерт.

За його словами, це буде означати, що, по-перше, вже до кінця року слід очікувати повного спустошення коштів Резервного фонду РФ і, можливо, доведеться "залізти в кишені" Центробанку - у валютні резерви.

"Для російської економіки це дуже погано, оскільки в такому випадку доведеться, грубо кажучи, "додрукувати" грошей не на 1,5 трлн рублів, як розраховував уряд при затвердженні бюджету - а на 5 трлн рублів.

Це буде означати, що виникне велика небезпека нової інфляції, а при спробі стримати цю інфляцію буде ще гірше з інвестиціями в реальний сектор економіки. тобто поки ситуація для російської економіки не обіцяє нічого хорошого", - сказав Крутіхін.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...