Доведеться інтенсивніше працювати самим: Українські заробітчани втрачають інтерес до Польщі

Рекрутингові компанії говорять прямо про те, що Польща перестала бути лідером відкритості для робітників з України.
Українські заробітчани намагаються відправитися вже не у Польщу? Ілюстрація: соцмережі.

Спочатку Польща приваблювала інвесторів, а Євросоюз, без сумнівів, вбачав у ній сильного гравця, який представляє певну частину Європейського континенту, передають Патріоти України.

"Але для підтримання такої хорошої тенденції потрібно постійно докладати зусиль. А з цим завжди проблеми. В певний момент зі здивуванням у Варшаві дізналися, що її починають оминати значні і престижні інвестиції. Натомість їх отримали Чехія, Словаччина чи Угорщина", – пише Войцех Романскі для Rzeczpospolita.

"Зараз ми все ще можемо бути рекомендованими працівникам з сусідніх країн, головним чином з України, які необхідні для нашої економіки. Так чи інакше стає так, що Польща є країною першочергового вибору для них. Тим часом виявилося, що на них поклали око не лише Німеччина, яка лібералізує ринок праці, а й недооцінені до цього часу Чехія і Словаччина. Незважаючи на оголошення про спрощення процедур для українців, нічого не змінюється. Як нагадують компанії з набору персоналу, Польща перестала бути лідером відкритості співробітників з України".

І хоч Польща намагається спокушати, інші роблять це більш ефективно. І ніхто вже не звертає увагу на старі польські заслуги. З власної ж ініціативи країна втратила роль учасника ЄС, який представляв свій регіон на політичній передовій. І відновити цей статус буде дуже важко.

Більше того, вони стараються привабити заробітчан, запроваджуючи реальні спрощення формальностей, яких наші працедавці досі не можуть дочекатися. Ми стоїмо в місці, де активно працюють інші країни.", – пише видання.

Попри всі прохання про спрощення процедур для українців, ситуація в Польщі не змінилася. Варшава стоїть на місці там, "де інші країни діють". Рекрутингові компанії говорять прямо про те, що Польща перестала бути лідером відкритості для робітників з України. І якщо нічого не зміниться, вона може стати тим, хто найбільше програє в регіоні.

"Ми не тільки перестаємо бути лідером, але якщо нічого не змінюється, ми можемо бути великим програвцем", – пише автор.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...