Дивно, що цього досі не сталося: Ще одна європейська країна готується відкрити залізничне сполучення з Україною

Метою такого проекту є забезпечення залізничного сполучення з Кошице (Словаччина) в Ужгород і подальшого широкого сполучення Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава/Прага.

Ілюстрація:Zaxid.net

"Залізнична компанія Словаччини" вивчила технічні можливості запуску потяга Ужгород-Кошице з наступним продовженням маршруту до Братислави і Праги. Про це виданню Mukachevo.net розповів спікер словацької компанії Томаш Ковач, передають Патріоти України.

За його словами, наразі визначені два можливих варіанти маршруту цього поїзда. Одним із кроків до запуску залізничного сполучення є відкриття пункту перетину кордону Матьовце-Павлово, і в цьому зацікавленість є як з боку УЗ, так і з боку словацької компанії, підкреслив Ковач.

"Метою цього проекту є забезпечення залізничного сполучення з Кошице в Ужгород і подальшого широкого сполучення Київ-Ужгород-Матьовце-Кошице-Братислава/Прага", - заявив він.

За словами Ковача, перший розглянутий варіант організації залізничного сполучення полягає в заміні колісних пар поїзда з євроколії на український стандарт і навпаки в Матьовце, для чого там необхідно буде створити відповідну інфраструктуру.

Другий варіант - продовження європейської колії з Матьовце до Ужгорода. В даному випадку добудувати необхідно буде всього 11 км залізничного полотна.

Варто відзначити, що в Словаччині існують дві залізничні компанії - "Залізнична компанія Словаччини" (ZSSK) і "Залізниці Словацької Республіки" (ZSK).

Перша займається перевезеннями, друга відповідає за будівництво і утримання інфраструктури.

Як заявляє Ковач, в "Залізничній компанії Словаччини" вже зустрічалися з представниками фінансового управління та прикордонної поліції з цього питання.

Тепер компанії-експлуатанту необхідно обговорити проект з "Залізницями Словацької Республіки".

"Зараз важливим кроком для реалізації проекту є переговори між "Залізничною компанією Словаччини" і "Залізницями Словацької Республіки" по добудові залізничної інфраструктури та зміні статусу прикордонного залізничного пункту пропуску Матьовце-Павлово як пункту перетину і для пасажирських перевезень", - сказав він.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...