Ефект має бути відчутним: США підрахували заблоковані санкціями активи РФ

З початку 2017 року влада США ввела санкції проти 217 російських юридичних і фізичних осіб.

Ефект від санкцій вже добре відчутний для російських олігархів. Ілюстрація: соцмережі.

У США заморозили російські активи на сотні мільйонів доларів в рамках санкцій. Такі дані наводяться в тексті вступного слова заступника американського міністра фінансів Сігал Манделкер, підготовленого до слухань з її участю в банківському комітеті Сенату Конгресу США, передають Патріоти України.

На цих слуханнях розглядається американська політика санкцій відносно Росії. Манделкер курирує протидію тероризму і фінансову розвідку. "Дії [американського] міністерства фінансів мали великі наслідки для фінансових інтересів фізичних і юридичних осіб, включаючи блокування російських активів на сотні мільйонів доларів в Сполучених Штатах", - йдеться в доповіді.
Наслідки американських економічних обмежень "відчуваються далеко за межами згаданих організацій і осіб", вважає Манделкер. "Західні санкції і подальша геополітична напруженість підвищили рівень невизначеності і загальмували внутрішні і іноземні приватні капіталовкладення в Росії. В енергетичному секторі наші санкції обмежили капітальні вкладення в розвідувальні проекти, необхідні для того, щоб збільшити обсяги видобутку нафти і газу в Росії. В цілому зарубіжні прямі інвестиції в Росію впали з 2013 року більш ніж на 5%, причому відчутне їх зниження припало на частку прямих інвестицій зі США - вони скоротилися з 2013 року на 80%", - заявляє заступник міністра.
Прямі інвестиції в Росію з боку інших великих економік також знизилися за цей період. Росія бере до уваги ці наслідки", - додає Манделкер.

Заступник міністра також розповіла, що з початку 2017 року влада США ввела санкції проти 217 російських юридичних і фізичних осіб. "З січня 2017 року адміністрація ввела санкції проти 217 російський юридичних і фізичних осіб з різних причин, 200 з яких ввело Управління з контролю над іноземними активами міністерства фінансів США. Дійсно, сім місяців з останніх дев'яти ми брали [санкційні] заходи", - заявила вона, відповівши, що з початку роботи цієї адміністрації мінфін США також додав 32 росіян в список секторальних санкцій.

Українцям у травні перерахували пенсії - для отримання надбавки потрібно виконати дві умови

понеділок, 6 травень 2024, 16:24

В Україні з 1 травня 2024 року змінилися розміри пенсій для тих, хто виконав дві умови: досяг певного віку та отримував не більше 10 340 грн. Такі пенсіонери тепер можуть отримувати прибавки в розмірі від 300 до 570 грн на місяць, передають Патріоти Ук...

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...