Експеримент століття: Фінляндія буде платити гроші своїм громадянам просто так

Уряд почав нове дослідження щодо викорінення безробіття і пропонує фінам знайти роботу "до душі".

Безробітним фінам виплачуватимуть по 560 євро. Фото: Arrivo.ru.

У Фінляндії з 1 січня почався урядовий експеримент, в якому задіяні дві тисячі громадян. Безробітним фінам почали безоплатно виплачувати по 560 євро. Суть дослідження в тому, щоб вирішити так звані дестимулюючі проблеми безробітних і бідняків, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Люди кидаються на тимчасові підробітки або погоджуються на низькі ставки. Інші бояться ризикувати, починати щось нове, оскільки в разі невдачі можуть позбутися того, що у них вже є. Базовий дохід, як очікується, дозволить спокійно вибрати ту роботу, яка підходить кожному.

"Дуже цікаво подивитися, як гроші змусять людей діяти", - розповів представник фінського державного агентства із соцвиплат.

За офіційними даними, середній дохід в приватному секторі в Фінляндії становить 3500 євро на місяць. Безробіття в країні складає 8,1%, або, в абсолютних цифрах, 213 000 осіб з 5,5-мільйонів населення.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...