​«Газпрому» доведеться стиснутися ще: США почали поставку газу європейським споживачам - The Wall Street Journal

США приступили до практичного втілення обіцяної у 2014 році програми, по «дегоспромізації» Європи, занадто залежної від російських поставок

«Creole Spirit»Перший американський танкер зі скрапленим природним газом «Creole Spirit» взяв курс на Європу, повідомляють Патріоти України з посиланням на американський діловий чсопис The Wall Street Journal.

Морський транспорт з газом компанії Cheniere Energy вийшов з Луїзіани і направляється до Португалії. Очікується, що 300-метрова красуня «Creole Spirit» прибуде на місце развантаження 26 квітня.

В Європі американський газ зарахують до брижі. Аналітики прогнозують, що надходження дешевого газу з США може спровокувати цінову війну, що призведе до зниження цін для споживачів. "Це початок цінової війни між скрапленим газом США і трубопровідним", - сказав аналітик Тьєррі Брос.

Європа, як очікується, стане великим ринком для американського газу. Основна навала очікується у 2017 році. Cheniere Energy підписала довгострокові контракти з рядом європейських газових компаній, в тому числі BG Group Великобританії, голландською Royal Dutch Shell та іспанською Gas Natural.

Американське ділове видання акцентує, що в Європі, постачальники США, витіснятиме Росію, яка наразі поставляє близько третини газу на континент по трубопроводу.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...