"Главное - держитесь": Бюджетників Криму попередили про зниження зарплат

На виплати не вистачає коштів із російського бюджету.

Ілюстрація: ЖЖ

У ряді бюджетних установ Криму попереджують про очікуване скорочення зарплат в середньому на 10%. Про це пише інформагентство "Крим.Реаліі", повідомляють Патріоти України.

Як повідомив журналістам один з працівників бюджетної організації Сімферополя, керівництво вже попередило підлеглих, що в травні вони отримають зарплату менше, ніж в квітні, приблизно на 10%.

"Нам це пояснили, що в бюджеті немає грошей, тому будуть урізати виплати. Якщо раніше ми виходили на роботу в святкові дні і нам оплачували цей час додатково, то тепер нас намагаються не залучати через економію", - розповів співрозмовник на умовах анонімності .

Як довго триватиме такий стан, ніхто не уточнює. "Скоро почнуться відпустки, для всіх важливо, щоб відпускні виплатили вчасно і в повному обсязі, а що буде потім, ми не знаємо", - зазначив він.

Підконтрольна Росії влада Криму офіційно цю ситуацію не коментує. Також стало відомо, що російським військовим Чорноморського флоту, який розташований на території Криму, на 40% знизили заробітну плату, оскільки за час, коли Крим перебував під контролем України, вони отримували надбавки за службу в іншій країні.

Крім того, за даними кримських ЗМІ, в кінці травня співробітники керченських комунальних унітарних підприємств залишили свої робочі місця і вийшли до керівництва з вимогою видати зарплату за два місяці. При цьому людям відмовляють у звільненні.

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...