Готуйтесь, окупанти: Україна разом з Саудівською Аравією, США та Південною Кореєю запускає розробку стратегічного безпілотного бомбардувальника з високоточним озброєнням

Дрон має відповідати всім сучасним стандартам та насти на борту кілька тонн озброєнь, протикорабельні та високоточні ракети класу повітря-земля, а також керовані бомби. Безпілотник характеризуватимуть новітні технології й відносно низька вартість

Під час виставки IDEX 2019, що проходила в Абу-Дабі 17–21 лютого, була представлена детальна інформація про новий безпілотний бомбардувальник великого радіуса дії (UCAV), повідомляють Патріоти України з посиланням на Defence Blog.

Саудівська компанія Science Technology разом з партнерами з Південної Кореї, США та України запускає програму, яка використовуватиме новітні технології та досвід бойових дій для розробки нової безпілотної повітряної платформи, яка зможе перевозити декілька тонн високоточного озброєння.

“Амбітний проект нової безпілотної бойової авіаційної техніки розробляється для підтримки атакувальних підрозділів, проведення контратак, розвідки, пошуково-рятувальних операцій, спостереження за об’єктами противника та корегування артилерійського вогню, запуску високоточних ракет, морського патрулювання та внутрішніх оборонних місій”, – зазначили представники компанії Science Technology.

Представники компанії не опублікували список обладнання нового безпілотного бомбардувальника, проте, очікується, що на UCAV встановлено таке обладнання: електрооптичні/інфрачервоні пристрої, багаторежимні радіолокатори морського спостереження, лазерні покажчики та різноманітні варіанти зброї.

Новий БПЛА зможе нести протирадарні, протикорабельні та точні ракети повітря-земля, а також керовані бомби. UCAV також буде оснащений бортовим обладнанням для забезпечення наведення лазерних керованих ракет, які мають високу точність.

«Робота над цим проектом є пріоритетною та отримала підтримку з боку уряду Збройних Сил і потенційних клієнтів у регіоні (Близький Схід і Північна Африка)», – сказав представник компанії.

Витрати на оборону держав регіону, як очікується, зростуть у найближчі роки, а це відкриє ринок для нових важких безпілотних повітряних систем, що несуть смертельне високоточне озброєння. За прогнозами, потреба в UCAV у регіоні збільшиться з десятків бомбардувальників у 2018 році до 700 бойових безпілотних літаків до 2028 року внаслідок зростання кількості та інтенсивності місцевих конфліктів.

Варто відзначити, що під час виставки IDEX 2019 Science Technology підписала угоду про співпрацю з міжнародною консалтинговою компанією, яку очолює Уеслі Кенн Кларк (генерал США, колишній голова НАТО в Європі), за сприяння розвитку нових проектів компанії. отримання досвіду американської оборонної промисловості.

Science Technology – корпорація з Саудівської Аравії, яка була створена для сприяння розробці, виробництву та експорту високотехнологічної промислової продукції, призначеної для цивільних і військових застосувань. Science Technology є визнаним гравцем на ринку озброєнь Саудівської Аравії з перевіреним досвідом співпраці з продажами з усіма основними урядовими установами КСА з військової та внутрішньої безпеки.

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...