Грабіжники грабують грабіжників: Курченко в Криму потрапив під "роздачу"

Кримський суд за позовом кримської компанії заарештував рахунки компанії "Нафтотрейдинг" Сергія Курченка.

Сергій Курченко. Фото: www.sergeykurchenko.com.Арбітражний суд Криму заарештував 49,4 млн рублів (близько 650 тис. доларів) компанії "Нафтотрейдинг", що належить українському бізнесменові Сергію Курченку, який володіє в Криму близько 40 АЗС. Про це йдеться в рішенні суду від 15 лютого, передають Патріоти України з посиланням на biz.liga.net.

Арешт накладено за позовом про стягнення заборгованості на користь фірми "ТЕС", якою володіє великий кримський підприємець, колишній глава "націоналізованого" владою Криму "Чорноморнафтогазу" Сергій Бейм. При цьому в тексті рішення суду йдеться, що компанія "Нафтотрейдинг" вже не здійснює діяльність в Криму.

"Необхідно відзначити, що згідно з довідкою УМВС Росії по місту Сімферополю, відповідач ("Нафтотрейдинг ", - ред.) діяльність не здійснює, проте до нього пред'явлені вимоги про стягнення грошових коштів на великі суми", - наголошується в документі.

Вимоги про арешт активів компанії суд відхилив. Крім фірми "ТЕС", претензії до Курченка має також Російський національний комерційний банк, що працює в Криму і належить "Россимуществу". Банк з лютого намагається стягнути з російських компаній, пов'язаних з Курченком понад 26 млн рублів (близько 340 тис. доларів) кредитного боргу, йдеться в ще одному рішенні суду, від 11 лютого.

Як забезпечувальний захід банк просив суд заарештувати активи компанії "Нафтотрейдинг", Торгового дому "Нафтогаз" (Москва), а також компаній "ОІЛСЕРВІС Трейд" (Москва), "Афан-Голд" (Москва) і "Крим Ойл" (Крим). Всі зазначені компанії пов'язані з Курченком і займаються торгівлею паливом в Росії і на окупованому півострові. Арбітражний суд Криму відхилив вимоги Російського національного комерційного банку про арешт активів, призначивши наступне засідання на початок березня.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...