Гройсман відкрив очі українцям: На переконання прем'єра, в державі сміхотворні ціни на воду - їх слід підвищити

Голова уряду висловився про те, що найнижчий на сьогодні тариф серед країн Дунайського регіону - саме в Україні. Разом з тим, прем'єр "забув" одночасно порівняти доходи громадян у країнах Дунайського регіону з доходами українців.

Ілюстрація:m.day.kyiv.ua

Після початку дії з 1 липня 2016 року нових тарифів з централізованого постачання гарячої води та централізованого опалення для потреб населення, які виросли майже вдвічі, українські громадяни отримали місячну "перерву" в традиційних "страшилках" про зростання тих чи інших комунальних тарифів. Але довго "нудьгувати" без збільшення тарифів нам не дадуть, адже з 1 вересня в черговий раз піднімають тарифи на електроенергію, а вже сьогодні народ, мабуть, почали готувати до чергового підняття тарифів на воду. Інакше, для чого український прем'єр-міністр Володимир Гройсман висловився про те, що найнижчий на сьогодні тариф серед країн Дунайського регіону - в Україні, зазначають Патріоти України.

Ось що пише прем'єр на своїй сторінці в Facebook:

"Хочу звернути вашу увагу на показову статистику щодо тарифів на водоспоживання у країнах Дунайського регіону: обсяг інвестицій у середньому тарифі в Україні найнижчий. Тобто, на оновлення і ремонт комунікацій у нашій країні йде лише 1,15 грн із загальної суми 8,21 грн/куб. Для порівняння у Молдові у перерахунку на гривні обсяг інвестицій у тарифі - 3,06 грн з 23,55 грн/куб, а в Австрії - 36,02 грн з 90,06 грн.

Я був мером 8 років і я розумію, про що йде мова. Штучно занижуючи тарифи місцева влада гальмує модернізацію труб, котелень та іншої інфраструктури у власному місті. Для допомоги тим, хто не може платити, в Україні працює система субсидій. А мораторій знову прирівнює бідних і багатих. Досить займатися популізмом! Краще інвестувати в енергоефективність: модернізацію котелень, заміну теплотрас, зменшення втрат, утеплення будинків.

А вся справа, мабуть, в тому, що місцева влада, на відміну від державної, поки не так далеко віддалилися від власного народу, принаймні, не на таку відстань, з якої вже й не видно проблеми мільйонів українських громадян.

Викликає щире здивування незнання керівником уряду про те, що народ вже майже всі свої доходи віддає за постійно зростаючі енергетичні та комунальні послуги. Наприклад, за ту ж холодну воду, середньостатистична сім'я з 3-х чоловік рік тому щомісяця платила 42-43 гривні. У поточному році - це вже більше 185 гривень, а решта послуг? Там картина ще сумніша.

І всі ці витрати доводиться "викроювати" з більш ніж мізерних зарплат і пенсій, які в більшості своїй - мінімальні, а в кращому випадку злегка вище.

До того ж, дуже хвилює здоров'я членів уряду, цілком ймовірно, що вони страждають гострою формою амнезії, коли потрібно згадати про доходи українців. Інакше, як можна говорити про низькі тарифи, абсолютно забуваючи про порівняння доходів населення? З яких коштів народ буде оплачувати ці тарифи?

Але у нас деколи доходить до смішного - зарплати і пенсії з великим пафосом збільшують на 5-6% (і то, далеко не всім), а тарифи зростають в рази. Хоча смішно, як ви знаєте, зовсім не "пересічним" громадянам.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...