Гроші їм не тхнуть: У Миколаєві ремонтують танкер з Росії, який заходив в окупований Крим

Як повідомила прес-секретар компанії "Smart Maritime Group" Владислава Максимова, "жодна норма законодавства України в даному разі не порушена, адже йдеться про взаємостосунки двох приватних компаній".

Російський танкер ремонтують у Миколаєві. Фото:Укрінформ

Чорноморський суднобудівний завод у Миколаєві ремонтує російський нафтовий танкер «Roschem-2» («Роскем-2»), який, всупереч санкціям, заходив в порти окупованого Криму. Про ремонт раніше повідомили в прес-службі компанії «Smart Maritime Group, до якої належить ЧСЗ, передають Патріоти України з посиланням на Zik.

"На Чорноморському суднобудівному заводі триває ремонт танкера-нафтопродуктовоза «Roschem-2». За допомогою плавучого дока було здійснено накатку танкера на стапельну позицію поточно-позиційного виробництва... Тепер миколаївські корабельники виконують корпусні роботи, ремонт трубопроводів та донно-бортової арматури", – зазначили в прес-службі.

Між тим, як вдалося дізнатися Укрінформу, російський танкер «Roschem-2» є порушником режиму окупованої території в Криму, і його навіть підозрювали в причетності до контрабандних схем відомого олігарха Курченка, який нині «у бігах».

Про це повідомляється на сайті «Моніторингової групи Майдану закордонних справ».

Танкер перебуває у «Базі даних морських суден, які в порушення законодавства України та міжнародних санкцій заходили в порти окупованого Кримського півострова з моменту анексії 18 березня 2014 року».

Як повідомила прес-секретар компанії «Smart Maritime Group» Владислава Максимова, судно дійсно зайшло на ЧСЗ під російським прапором. Проте, за її словами, «жодна норма законодавства України в даному разі не порушена, адже йдеться про взаємостосунки двох приватних компаній».

Варто зауважити, що 100-відсoтковий пакет акцій ЧСЗ наразі перебуває у «Smart Maritime Group». Вона входить в групу «Смарт-Холдинг», яка підконтрольна одіозному російському олігарху, народному депутату України Вадиму Новинському.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...