Гроші не пахнуть? Велика мережа супермаркетів наважилася реформувати свою мережу у Росії

Metro поставило перед собою мету зробити у РФ акцент на оптових продажах для професійних клієнтів і стати лідируючим мультиканальним центром у цьому сегменті.

Супермаркет Metro. Фото: retailers.ua.

Великий німецький ритейлер Metro планує розвивати оптові продажі у Росії, незважаючи на те, що ЄС ввів санкції на торгівлю із Москвою через її агресію проти України, передають Патріоти України.

Компанія вирішила змінити підхід до бізнесу, щоб зробити його зручнішим. Зазначається, що Metro поставило перед собою мету зробити акцент на оптових продажах для професійних клієнтів і стати лідируючим мультиканальним центром у цьому сегменті. "Із цією метою компанія проводить переобладнання частини торгових центрів, яке дозволить зробити простір зручним із точки зору оптових продажів", — уточнили в Metro Cash&Carry.

За даними видання, зміни зачеплять 67 гіпермаркетів із 93, які працюють у Росії, а причиною для таких заходів стало падіння виручки від продажів на 8% у рублях, а також стагнація купівельного трафіку. В Metro Cash&Carry заявили, що асортимент мережі не зміниться у бік преміальних товарів.

Водночас наголошується, що бізнес у Росії позначився на фінансових результатах компанії. Загальна виручка ритейлера за шість місяців 2018-го впала на 0,3%, до €18,56 млрд. Виручка конкретно російського підрозділу скоротилася на 14,9%, до €1,5 млрд. Росія стала єдиною країною із 31, де присутній Metro, у якого впав цей показник.

На сьогодні акціонерне товариство METRO GROUP володіє четвертою за величиною у світі торговельною мережею. Основними власниками є німецькі сім'ї: Ханіель — 30% акцій, Шмідт-Рутенбек — 15,7%, Байсхайм — 9,1%. На український ринок кампанія Metro зайшла у 2003 році і швидко завоювала популярність у населення. На сьогодні в Україні працює 23 торговельні центри.

Джерело: РБК.ру

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...