Гроші витратили, а "Стіни" все нема: Прокуратура завела справу за розтрату бюджетних коштів у відомому проекті Яценюка

Виконання робіт з інженерно-технічного облаштування держкордону не підтверджене, а приватна структура без фактичного виконання робіт отримала з бюджету 1,8 млн грн.

Ілюстрація:newsradio.com.ua

У Чернігівській області місцева прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами держпідприємства при використанні коштів держбюджету, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на українсько-російському кордоні. Про це пише прес-служба обласної прокуратури, передають Патріоти України.

"Як встановлено, посадові особи держпідприємства з метою облаштування державного кордону уклали угоди з підрядниками робіт (приватними підприємствами), передбачивши всупереч законодавству обов'язковість внесення авансу і необхідність придбання матеріалів за рахунок замовника робіт", - розповіли правоохоронці.

У той же час, відзначили в прокуратурі, виконання робіт з інженерно-технічного облаштування держкордону не підтверджене, а документи про обсяги виконаних робіт та їх вартість між замовником і підрядником не підписані.

В результаті приватна структура без фактичного виконання робіт отримала 1,8 млн грн бюджетних коштів. Відомості за даним фактом вже внесли в ЄРЮР за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування кримінального провадження здійснює СУ ГУНП в Чернігівській області, процесуальне керівництво - прокуратура області. Також встановлюються обставини злочину.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...