І санкції тут ні до чого: у Росії збираються пекти хліб з кормів для худоби

За безпечність такої продукції Россільгоспнагляд відповідати не зможе.

Якість хліба в РФ погіршується. Ілюстрація:www.kazakh-zerno.kz

Якість хліба в РФ деградує на очах. Про це сказав в ефірі Російської служби новин помічник голови Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко. Він зазначив, що відомство не може контролювати якість борошна, передають Патріоти України.

"Після того, як в 2004 році була ліквідована державна хлібна інспекція, частину функцій передали нам, частину в Росспоживнагляд, система перестала бути єдиною. Ми, наприклад, не можемо контролювати якість борошна. Ми всі бачимо, що якість хліба деградує буквально на очах", - пояснив чиновник.

Він також розповів, що після перебудови першою постраждала генетика.

"Ми втратили своє насінництво, сіли на насіння з інших країн. Причому були прийняті закони, які обмежували можливість державного контролю безпечності такої продукції. У нас псується занадто багато зерна, тому що ми втратили контроль", - додав Алексєєнко.

За його словами, зараз деякі компанії лобіюють законодавчий дозвіл використовувати для виробництва хліба зерно 5-го класу, тобто фуражне зерно (з якого виготовляють корми для худоби).

"Вони внесли через депутатів цей законопроект до Держдуми. Щоб спекти хліб з такого зерна, необхідно використовувати досягнення західної хімії, так звані покращувачі", - зазначив представник Россільгоспнагляду.

Він повідомив, що відомство намагається протистояти цим ініціативам, але Россільгоспнагляд не володіє правом законодавчої ініціативи.

"Тому якщо ми вносимо щось, то робимо це опосередковано, через Мінсільгосп", - уклав Олексій Алексєєнко.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...