"Крупы и картофель всегда были основой нашего рациона. Как отмечают производители, по мере подорожания популярной гречки мы переходили на рис, который сейчас стоит 16 грн. за килограмм. Те, кому рис также не по кошельку больше покупают макарон отечественного производства, которые стоят в среднем 9,30 грн. за килограмм. Популярными являются перловка, кукурузная, пшенная и ячневая крупа за свою цену. Основой ежедневного меню для украинцев является картофель, который стоит в среднем 4,60 грн. за килограмм", - пише Олексій. Також він зауважив, що українці останнім часом їдять більше чорного хлібу.
"Телятину и свинину все чаще украинцы заменяют курятиной, как самым доступным мясом. Те, кому и это не по карману белки получают из яиц, благо они подешевели в два раза с начала года", - додав експерт. Також Дорошенко пише, що роздрібний товарообіг у першому кварталі виріс на 3% після двох років падіння. Можна зробити висновок, що ситуація повільно покращується.
В Україні закон зобов’язує повнолітніх дітей матеріально підтримувати своїх батьків, якщо ті опинилися у скрутному становищі. Про це нагадують юристи та пояснюють, у яких випадках аліменти можуть бути стягнені на користь батьків, передають Патріоти Укр...
В Україні ціни на продукти за рік зросли на понад 20%, а яблука подорожчали майже втричі через поганий врожай та імпорт. Однак у липні очікується сезонне здешевлення овочів, а восени – стабілізація, якщо не завадить погода. Про це розповів економіст Ол...