"Крупы и картофель всегда были основой нашего рациона. Как отмечают производители, по мере подорожания популярной гречки мы переходили на рис, который сейчас стоит 16 грн. за килограмм. Те, кому рис также не по кошельку больше покупают макарон отечественного производства, которые стоят в среднем 9,30 грн. за килограмм. Популярными являются перловка, кукурузная, пшенная и ячневая крупа за свою цену. Основой ежедневного меню для украинцев является картофель, который стоит в среднем 4,60 грн. за килограмм", - пише Олексій. Також він зауважив, що українці останнім часом їдять більше чорного хлібу.
"Телятину и свинину все чаще украинцы заменяют курятиной, как самым доступным мясом. Те, кому и это не по карману белки получают из яиц, благо они подешевели в два раза с начала года", - додав експерт. Також Дорошенко пише, що роздрібний товарообіг у першому кварталі виріс на 3% після двох років падіння. Можна зробити висновок, що ситуація повільно покращується.
У РФ зупинилося виробництво єдиного російського телевізора, який випускав воронезький завод «Квант». Про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України, передають Патріоти України. «Попри заяви ru-пропаганди про успіхи імпортоз...
У Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки» порахували у скільки обійдеться українцям великодній стіл-2025. Про це йдеться у повідомленні центру, передають Патріоти України. Науковці порахували вартість великоднього столу 2025 року н...