Як змінилися споживчі переваги українців

Експерт розповів, що основою меню українців є картопля та м'ясо курки

Фото: yakulinar.net

Директор Асоціації постачальників торговых мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів, як змінюються споживчі переваги українців. Про це повідомляють Патріоти України.

"Крупы и картофель всегда были основой нашего рациона. Как отмечают производители, по мере подорожания популярной гречки мы переходили на рис, который сейчас стоит 16 грн. за килограмм. Те, кому рис также не по кошельку больше покупают макарон отечественного производства, которые стоят в среднем 9,30 грн. за килограмм. Популярными являются перловка, кукурузная, пшенная и ячневая крупа за свою цену. Основой ежедневного меню для украинцев является картофель, который стоит в среднем 4,60 грн. за килограмм", - пише Олексій. Також він зауважив, що українці останнім часом їдять більше чорного хлібу.

"Телятину и свинину все чаще украинцы заменяют курятиной, как самым доступным мясом. Те, кому и это не по карману белки получают из яиц, благо они подешевели в два раза с начала года", - додав експерт. Також Дорошенко пише, що роздрібний товарообіг у першому кварталі виріс на 3% після двох років падіння. Можна зробити висновок, що ситуація повільно покращується.

Батьки можуть стягнути аліменти з дітей на своє утримання: Ось що каже закон

п’ятниця, 18 липень 2025, 8:50

В Україні закон зобов’язує повнолітніх дітей матеріально підтримувати своїх батьків, якщо ті опинилися у скрутному становищі. Про це нагадують юристи та пояснюють, у яких випадках аліменти можуть бути стягнені на користь батьків, передають Патріоти Укр...

Не все так погано? Ціни на популярні продукти почнуть знижуватись - яка вартість очікується наприкінці липня

п’ятниця, 18 липень 2025, 7:34

В Україні ціни на продукти за рік зросли на понад 20%, а яблука подорожчали майже втричі через поганий врожай та імпорт. Однак у липні очікується сезонне здешевлення овочів, а восени – стабілізація, якщо не завадить погода. Про це розповів економіст Ол...