Яценюк з Яресько переконані - бізнес має платити сам: Держава більше не компенсує роботодавцю гроші за мобілізованих

Ще один "сюрприз" від поспіхом прийнятого бюджета. У Яценюка фактично обклали бізнес новим податком. Кінець кінцем страждатимуть перед усім мобілізовані громадяни.

Наталія Яресько та Арсеній Яценюк. Фото: en-ua.com.

Відповідно до нового державного бюджету, держава не буде відшкодовувати роботодавцям кошти за зарплати мобілізованим громадянам. Про це в ефірі 5 каналу заявила депутат від фракції "Самопоміч" Альона Бабак, передають Патріоти України.

"Залишається відповідальність у роботодавців утримувати в штаті людей, які є мобілізованими і платити їм середню заробітну плату, як і сьогодні, але на відміну від того, як є сьогодні, що ця заробітна плата їм компенсується з бюджету, роботодавці самі повинні знаходити ресурс на виплату цієї зарплати і нарахування соціальних внесків", - повідомила вона. Нардеп виступила проти такого рішення: "Не може держава переходити на режим, коли роботодавці виступають в ролі волонтерів і утримують армію".

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...