ЄС скасував санкції проти Білорусі

Були зняті санкції стосовно 170 осіб і трьох компаній.

Рада ЄС. Фото: ukr.media.

25 лютого Рада ЄС прийняла рішення не продовжувати обмежувальні заходи щодо Білорусі. Про це йдеться в заяві Ради ЄС, передають Патріоти України.

Зокрема, були зняті санкції стосовно 170 осіб і трьох компаній. "Однак Рада ЄС продовжила на один рік існуючі заходи, в тому числі ембарго на постачання зброї і замороження рахунків та візові заборони стосовно чотирьох осіб, які знаходяться у чорному списку через зникнення двох опозиціонерів", - йдеться в заяві.

Як нагадали в Раді ЄС, політичне рішення про скасування санкцій було прийнято міністрами закордонних справ країн ЄС 15 лютого. В той же час відповідні законодавчі акти були затверджені 25 лютого. Рішення про скасування санкцій набуде чинності з 27 лютого – дня публікації в Офіційному журналі ЄС.

Таким чином ЄС вирішив заохотити подальший позитивний розвиток ситуації, що має призвести до поліпшення європейсько-білоруських відносин. Нагадаємо, 29 жовтня минулого року Рада ЄС заморозила санкції проти Білорусі до 29 лютого цього року. Таке рішення було прийняте у відповідь на звільнення владою Білорусі політичних в’язнів 22 серпня 2015 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...