Європа готує потужний удар по російському газопроводу в обхід України

Третій енергопакет ЄС передбачає, що постачальник газу не має права володіти магістральними трубопроводами на території ЄС.

"Північний потік-2" під загрозою? Ілюстрація: Укрінформ.

Єврокомісія запропонує поширити правила Третього енергопакету Європейського Союзу на трубопроводи, які йдуть до Європи з третіх країн, зокрема і на "Північний потік-2". Про це повідомляє Deutsche Welle, передають Патріоти України.

За словами джерела в Європейській Комісії, відповідна пропозиція буде внесена вже 8 листопада. Третій енергопакет ЄС передбачає, що постачальник газу не має права володіти магістральними трубопроводами на території ЄС. Він також вимагає від власників газопроводів надавати доступ до транспортних потужностей іншим компаніям.

З початку 2017 року ЄК намагається отримати мандат від країн-членів ЄС на переговори про умови експлуатації "Північного потоку-2", проте поки їй це не вдається. Нагадаємо, що "Північний потік-2" повинен бути прокладений по дну Балтійського моря поруч із "Північним потоком-1" у 2018 році. У 2019 передбачалося, що російський газопровід буде введений в експлуатацію. Нагадаємо, раніше парламент Данії анонсував прийняття закону, спрямованого проти головного енергопроекту Росії в Європі - газопроводу "Північний потік-2".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...