Інший сусід: Стало відомо, хто витісняє Росію із економіки України

Поляки можуть випередити росіян за обсягами торгівлі вже за підсумком цього року.

Польща витісняє Росію із позицій у торгівлі із Україною. Ілюстрація: Дзеркало тижня.

Польща витісняє Російську Федерацію із позицій одного з найбільших партнерів України у зовнішній торгівлі — за 9 місяців 2018 року експорт товарів із України в РФ становив 2,7 млрд доларів, а в Польщу — 2,4 млрд доларів. За попередніми оцінками, поляки можуть випередити росіян за обсягами торгівлі вже за підсумком цього року, повідомляють Патріоти України.

При цьому Китай незабаром зможе зрушити Росію із першого місця за обсягами поставок в Україну. Зокрема, за 9 місяців 2018 року Україна завезла із РФ товарів на 5,8 млрд доларів, а з КНР — на 5,2 млрд доларів.

Ключовим двигуном українського експорту залишається агросектор і харчова промисловість. До 8,5% зовнішніх поставок припадає на соняшникову олію, головні покупці якої — Індія, Ірак і Китай. Другою великою складовою українського експорту є продукти металургійної промисловості, на частку яких припадає 6,8% усіх зовнішніх поставок. Тут найбільші клієнти України — Італія, Єгипет і Туреччина.

Левовою часткою імпорту України є енергоресурси — 9,5% зовнішніх поставок припадає на нафту й нафтопродукти. Вони приїжджають в основному із Білорусі, Росії та Литви. Друга імпортна стаття — природний газ: 6,6% усіх завезених товарів. Кінцевими постачальниками є Словаччина, Угорщина і Білорусь.

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...