Інвестиційні перспективи 2016: Американська держкорпорація фіксує значне підвищення інтересу до капіталовкладень в українську економіку

Аграрний сектор, енергоефективність і транспорт – це найбільш привабливі сфери для інвестицій в українську економіку.

Ілюстрація:podilska.info

Цього року Україну може очікувати інвестиційний бум. Принаймні такі сподівання висловлюють фінансисти. Американська державна корпорація ОПІК фіксує значне підвищення інтересу до капіталовкладень в українську економіку – її керівництво очікує збільшення власного інвестиційного портфелю вдвічі. Про це пише Голос Америки, передають Патріоти України.

Аграрний сектор, енергоефективність і транспорт – це найбільш привабливі сфери для інвестицій в українську економіку. Урядовці намагаються залучити фінансові ресурси саме до цих сфер. Банки й міжнародні кредитні організації готові підтримати перспективні проекти.

«Ми думаємо, що нині дуже важливо підвищити інтерес до інвестиційних можливостей України. Саме тому міжнародні фінансові інституції, банки і кредитні агенції сьогодні намагаються краще зрозуміти потреби й об’єднати зусилля приватних компаній і уряду, щоб пришвидшити цей процес», – говорить Стівен Фішер із Сітібанк Україна.

Американська державна корпорація ОПІК із оптимізмом дивиться на перспективи інвестицій в українську економіку. Її директор Джон Дідюк каже:

«Після інвестиційного форуму у Вашингтоні ми бачимо суттєве збільшення інтересу до українського ринку. До нас звертаються американські компанії, які хочуть отримати фінансування на розширення свого бізнесу в Україні чи розпочати тут нові інвестиційні проекти.

Ми зараз розглядаємо підтримку проектів у вітрогенерації на заході й південному сході країни, декілька проектів спорудження портової інфраструктури на Чорному морі. ОПІК вивчає можливість надання позичок невеликим підприємствам в агросекторі і проектам енергозбереження. Маємо потужний портфель заявок. Якщо всі проекти почнуть працювати, а я дивлюся на це з оптімізмом, наша присутність в Україні збільшиться вдвічі».

Фінансисти кажуть – умови для іноземних інвестицій в Україні дійсно покращуються.

«Уряду вдалося реструктурувати зовнішній борг. Це значне досягнення. Реформи йдуть, кредитний рейтинг країни підвищено (із ССС до В-). Тобто, ми бачимо рух у правильному напрямку. Звичайно, треба зробити ще більше. Але можливості для інвестицій з’являються. Якщо підійти до цього креативно, діяти єдиною командою, можна досягти прогресу. Я очікую, що цього року ми почуємо про нові інвестиції й успішні фінансові угоди», – сподівається Стівен Фішер.

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...