Інвестиційний банкір спрогнозував курс гривні напередодні Нового року

Як правило, з початком осінньо-зимового періоду спостерігається ослаблення гривні, а навесні вона зміцнюється.

Сергій Фурса. Фото: ukr.media.

Напередодні новорічних свят курс української національної валюти України може скласти понад 27 гривень за один американський долар. Таку точку зору озвучив інвестиційний банкір, фахівець відділу продажів боргових цінних паперів Dragon Capital Сергій Фурса, передають Патріоти України.

За його словами, як правило, з початком осінньо-зимового періоду спостерігається ослаблення гривні, а навесні вона зміцнюється. «До кінця року ми можемо вийти на показник трохи вище 27 гривень за долар. Однак уже навесні знову почнеться зміцнення гривні», - підкреслив Фурса.

Також експерт зазначив, що коливання курсу, які спостерігаються зараз, є незначними і непринциповими. Тим часом, в Раді Національного банку України повідомили, що загрозою для стабільного курсу гривні є процес формування значних обсягів ліквідності в банківській системі і на рахунках Кабінету міністрів. Як зазначили в прес-службі регулятора, ліквідність банківської системи знаходиться на безпрецедентно високому рівні. У той же час, фінустанови інвестують кошти в депозитні сертифікати Нацбанку і державні цінні папери.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...