Хіти тижня. Що Путін планує робити у 2019 році: Прогноз аналітика зі США

На думку Майкла Карпентера, цілком імовірно, що російський президент зважиться на військове вторгнення до України, аби взяти під контроль Південнокримський канал, Азовське море та Керченську протоку.

Майкл Карпентер. Фото: скріншот з відео.

Збройне вторгнення до України з Півдня та посилення тиску на Білорусь – лише кілька дестабілізуючих кроків на світовій арені, до яких може вдатися президент Росії Володимир Путін. Такий прогноз зробив колишній співробітник Пентагону, керівник Центру дипломатії Байдена Майкл Карпентер на своїй сторінці у соцмережі, передають Патріоти України.

Зокрема, на думку Карпентера, цілком імовірно, що Путін зважиться на військове вторгнення до України, аби взяти під контроль Південнокримський канал, Азовське море та Керченську протоку. "Найімовірніше, ціллю стане канал із Дніпра до Криму. Без цієї води страждає сільське господарство Криму", – написав він.

Крім того, за його словами, європейські санкції проти Росії почнуть поступово розпадатись, після того, як один із членів ЄС порушить консенсус в обмін на непублічну угоду з Росією у сфері енергетики. "Найімовірніші кандидати: Угорщина, Італія, Австрія", – наголосив Карпентер.

Також варто очікувати посилення тиску Росії на Президента Білорусі Олександра Лукашенка, аби домогтись дозволу на будівництво російської військової бази у цій країні. Якщо Мінськ опиратиметься, Кремль готуватиметься здійснити аншлюс Білорусі.

Серед інших прогнозів - військове загострення в Нагірному Карабаху, встановлення контролю за сходом Сирії спільно із Іраном після виведення сил США, зростання російської військової присутності у Лівії, сприяння приходу до влади в Афганістані ісламістського руху "Талібан", спроби спровокувати черговий етнічний конфлікт на Балканах та посилення зв’язків із Саудівською Аравією.

Крім того, дуже ймовірно, що Путін також активно працюватиме над тим, аби оформити під себе розстановку сил у США перед президентською кампанією 2020 року.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...