"Іскандерам" не до реготу: Центробанк РФ вперше зізнався у збитках

Мінфін РФ взагалі не очікує ніяких надходжень від ЦБ до федерального бюджету в 2018-2019 роках.

Ілюстрація:http://fdlx.com/

Центральний Банк РФ вперше з 1998 року може отримати збиток за своїми операціями. У пояснювальній записці Мінфіну до проекту федерального бюджету на 2017-2019 роки йдеться, зокрема, про те, що дія ряду факторів може відбитися на фінансовому результаті діяльності Банку Росії за 2017 рік та наступні роки і привести до утворення збитку. Про це пише російське агентство РБК, передають Патріоти України.

При цьому прибуток ЦБ падає вже зараз, повідомляє агентство. У фінансовому відомстві розраховують на те, що в 2016 році він складе менше третини результату 2015 го. При цьому надходження доходів від перерахування частини прибутку ЦБ РФ у федеральний бюджет на 2017 рік прогнозується в обсязі 31,5 млрд руб., що на 69,642 млрд руб. менше суми доходів, перерахованої в 2016 році. Мінфін взагалі не очікує ніяких надходжень від ЦБ до федерального бюджету в 2018-2019 роках.

Як відомо, регулятор отримує прибуток в основному за рахунок надання ліквідності комерційним банкам та операцій на валютному ринку, причому за законом отримання доходу основною метою ЦБ не є. Банківський регулятор вважається юридичною особою і банком за характером діяльності, але з функціями державного органу.

Його головні обов'язки - це контроль за рівнем інфляції і нагляд за банківською системою. Майже весь прибуток (90%) ЦБ перераховується до бюджету, а частина, що залишилася, спрямовується в резерви і фонди різного призначення.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...