Із Кремля з любов'ю: Росія ввела додаткове мито на товари з окупованих територій

РФ не зацікавлена у постачанні продуктів та промислових товарів з окупованого Донбасу.

Росіяобмежила імпорт товарів з окупованих територій Л/ДНР. Ілюстрація:molbuk.ua

Росія ввела додаткове мито в розмірі 10% на імпорт товарів з окупованих територій України. Про це на брифінгу повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Вадим Скібіцький, передають Патріоти України з посиланням на телеканал 112 Україна.

"На сьогоднішній день відзначаємо незацікавленість РФ в поставках продуктів харчування і промислових товарів з території "Луганської та Донецької республік" на територію РФ. Крім того, з 1 січня російський уряд ввів додаткове мито в розмірі 10% на імпорт товарів з окупованих територій.

Це, відповідно, призводить до збільшення собівартості продукції місцевого виробництва, подальшого зниження рентабельності підприємств і зростання рівня безробіття в "ДНР" та "ЛНР", - повідомив Скібіцький.

Раніше повідомлялося, що з непідконтрольної Україні частини Луганської області на територію Російської Федерації через контрольно-пропускний пункт "Довжанський", який знаходиться на південь від Свердловська, здійснюється контрабандне вивезення великих партій вугілля.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...