Кадри вирішують все: Гужва розповів, чому Росія сильніша від України в СОТ

Україна могла б найняти спеціальних людей для представлення інтересів країни в СОТ у так званому Дорадчому центрі, однак наш уряд цього не захотів.

Світова організація торгівлі. Ілюстрація:espreso.tv

Україна не має ні своїх, ні закордонних фахівців, щоб повноцінно протистояти Росії у Світовій організації торгівлі. Про це в коментарі Обозревателю розповів експерт Центру ринкової економіки і екс-керівник відділу СОТ в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі Ігор Гужва, інформують Патріоти України.

"Навіть якщо подивитися, як представлені Росія і Україна в СОТ, то ви побачите різницю. У Женеві у росіян близько 20 осіб, а в Москві близько 50 в центральному апараті. У нас в Женеві і Києві по півтори людини. Тому у нас просто немає фахівців, щоб на рівних опонувати росіянам в СОТ", - сказав Гужва.

Експерт упевнений, що Україна могла б найняти спеціальних людей для представлення інтересів країни в СОТ. "Нам пропонували працювати з Дорадчим центром при СОТ. Це спеціалізована установа, яка надає юридичну допомогу. Вони могли б представляти інтереси України. Однак наш уряд не захотів", - підкреслив він.

Гужва додав: "Треба розуміти, що суперечки в СОТ - це довгий процес. Там головне - залучити якомога більше уваги світової громадськості до фактів порушення міжнародної практики в торгівлі".

"Якщо робити з розумом, зараз потрібно скористатися послугами Дорадчого центру при СОТ. Поки вони будуть працювати, готувати своїх фахівців", - резюмував Гужва.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...