"Камені з неба" замовляли? У Криму стався колапс банківської системи, - ЗМІ

Така ситуація стала наслідком запроваджених США проти РФ санкцій.

Ілюстрація:Корреспондент

В окупованому Криму карти платіжних систем Visa і MasterCard, видані Генбанком, перестали обслуговуватися на території півострова. Карти перестали працювати 14 серпня, хоча санкції щодо цього банку були введені ще в 2014-му, повідомляють Патріоти України.

"Рішення про припинення обслуговування карт міжнародних платіжних систем було прийняте в зв'язку з санкціями США щодо російських банків. Блокування карт здійснилася тільки зараз", - йдеться у повідомленні.

У кримському Генбанку ситуацію не змогли прокоментувати. Керівництво закликало клієнтів переходити на російські карти "Мир". "За кілька місяців до цього клієнти Генбанка отримали повідомлення про те, що їхні картки Visa будуть найближчим часом анульовані. Генбанк є другим за розміром банком Криму", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у 2017-му для вирішення фінансових проблем банк передали інвестору - Собінбанку, таким чином він увійшов до групи банку "Росія". До акціонерів банку "Росія" належать, у тому числі, Геннадій Тимченко, Юрій Ковальчук і Микола Шамалов.

Джерело: Лента.ру

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...