Фермер з Вінниці Олександр Джига займається вирощуванням трюфелів, продаючи їх в українські ресторани, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання The Ukrainian Farmer.
За його словами, справа є прибутковою, але вимагає чималих вкладень.
"З плантації в залежності від виду трюфеля може бути зібрано в перший рік від 4 кг/га і вище. Рекорд - 250 кг/га. Середня врожайність - 80-150 кг/га. Перші інвестиції становлять 5-10 тис. євро/га, щоб закласти плантацію. У цю суму входить посадковий матеріал, плата за роботу, аналіз ґрунту та його підготовка, крапельне зрошення, огорожа. Окупляться ці вкладення через 8-9 років", - заявив фермер.
Джига уточнив, що з кожним роком врожайність підвищується, доходи різко зростають, і цей бізнес дуже прибутковий з огляду на вартість кілограма трюфелів. При цьому витрати на гектар плантації щороку становлять не більше 500 євро.
Нагадаємо, раніше під Києвом знайшли гриб-делікатес вартістю 19 тис. гривень.
Українці мають можливість отримати одноразову грошову виплату до Дня Незалежності до 3100 грн Про це повідомив Пенсійний фонд України, передають Патріоти України. Право на отримання допомоги мають особи з особливими заслугами перед країною, ветерани ві...
Попри відміну з 1 червня «економічного безвізу» для українського експорту до ЄС, національна валюта стосовно долара залишилася стабільною. Така ж ситуація, на думку банкірів, триватиме і як мінімум до середини першого літнього місяця. Про це «ФАКТАМ» п...