
Фермер з Вінниці Олександр Джига займається вирощуванням трюфелів, продаючи їх в українські ресторани, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання The Ukrainian Farmer.
За його словами, справа є прибутковою, але вимагає чималих вкладень.
"З плантації в залежності від виду трюфеля може бути зібрано в перший рік від 4 кг/га і вище. Рекорд - 250 кг/га. Середня врожайність - 80-150 кг/га. Перші інвестиції становлять 5-10 тис. євро/га, щоб закласти плантацію. У цю суму входить посадковий матеріал, плата за роботу, аналіз ґрунту та його підготовка, крапельне зрошення, огорожа. Окупляться ці вкладення через 8-9 років", - заявив фермер.
Джига уточнив, що з кожним роком врожайність підвищується, доходи різко зростають, і цей бізнес дуже прибутковий з огляду на вартість кілограма трюфелів. При цьому витрати на гектар плантації щороку становлять не більше 500 євро.
Нагадаємо, раніше під Києвом знайшли гриб-делікатес вартістю 19 тис. гривень.
В Європейському Союзі (ЄС) почнуть збирати по 3 євро з кожної посилки. Таким чином Європа намагається стримати наплив дешевих товарів з Китаю, передають Патріоти України. Як повідомляє Bloomberg, відповідне рішення 12 грудня ухвалили міністри фінансів ...
Черкаський окружний адміністративний суд відкрив провадження у справі про нібито примусову реєстрацію українки як фізичної особи-підприємця через застосунок "Дія" без її волевиявлення. Позивачка дізналася про "підприємницький статус" лише після того, я...