Природі всупереч: Під Києвом знайдено гриб-делікатес вартістю 19 тисяч гривень

Якщо те, що льод в Арктиці тане, це мінус, то білий трюфель під Києвом - це плюс!

Білі та чорні трюфелі. Фото: supercook.ruОдин з київських грибників знайшов білий трюфель недалеко від Василькова. Вартість такого гриба може становити близько 19 тисяч гривень, пишуть Патріоти України з посиланням на повідомлення сайту Нескучные новости. Саме на такій позначці зафіксована вартість рідкісного гриба на одному зі столичних сайтів з продажу делікатесів, популярному у місцевих гурманів.

Під Києвом в цьому році розігралася грибна аномалія. У соцмережах любителі "тихого полювання" діляться фотографіями величезних підберезників, білих і маслюків, знайдених в цьому сезоні. Однак білі трюфелі - найбільш вражаюча знахідка, так як в наших широтах вони майже не зустрічаються. До того ж сезон збору трюфелів починається не раніше серпня.

Найдорожчий вид трюфеля - чорний зимовий. Зараз на українському ринку його вартість перевищує 23 тисячі гривень. Традиційно урожай цього гриба збирають з листопада по березень. Найбільш великими експортерами делікатесу є Франція, Італія і Іспанія. Крім того, вирощування чорного трюфеля культивується в КНР.

В Україні деякі пробують вирощувати рідкісний гриб в домашніх умовах. На спеціалізованих сайтах можна знайти в продажу міцелій трюфеля. Його ціна коливається в межах 700 гривень.

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...

Спершу була сварка: В Угорщині жорстоко вбили українця

четвер, 2 травень 2024, 18:45

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення і помер на місці. Про це повідомляє пресслужба поліції, передають Патріоти України. За даними правоохоронців, 1 травня до Центру управління діяльністю Головного упр...