Хіти тижня. А він баланду пакетованим чаєм запиває: Швейцарці повідомили, скільки грошей регіонал Єфремов сховав у них на "чорний день"

Син і невістка Олександра Єфремова, а також підконтрольні їм компанії кілька років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити заблоковані з червня 2016 року 33 мільйони франків.

Олександр Єфремов. Фото: соцмережі.

На рахунки в Швейцарії, пов'язані зі звинуваченим в сепаратизмі екс-нардепом від «Партії регіонів» Олександром Єфремовим, з 2006 року надійшли 33 мільйона швейцарських франків (близько 864,5 млн грн). Про це повідомляє DW, посилаючись на дані швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів, інформують Патріоти України.

За даними правоохоронців, рахунки контролюють син політика Ігор Єфремов і його дружина, які живуть у Відні. Саме до них політик намагався вилетіти в липні 2016- го, але був знятий з літака і відправлений в СІЗО.
Ці гроші, які лежать на рахунках ряду компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів і Канади, фігурують у кримінальній справі, відкритій проти Олександра Єфремова в Україні після втечі екс-президента Віктора Януковича.
Син і невістка Єфремова, а також підконтрольні їм компанії кілька років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити заблоковані з червня 2016 року 33 мільйони франків. Вони переконували швейцарських суддів, що кримінальні справи проти Олександра Єфремова - це «політична розправа», і навіть порівняли його з опальним російським бізнесменом Михайлом Ходорковським.
Однак швейцарські судді відмовилися розморожувати рахунки. Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, оприлюдненим в реєстрі судових рішень на початку травня, рахунки Єфремових будуть заблоковані, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів.
На підставі рішення Федерального суду Швейцарії в середині квітня українським слідчим передали банківські документи про рух коштів на швейцарських рахунках Єфремових, а також матеріали кримінальної справи за підозрою Ігоря Єфремова у відмиванні грошей, включно з протоколом його допиту (справа була закрита в 2015 році в Швейцарії за відсутністю доказів).

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...