Хіти тижня. "Айсберг з Антарктиди": Окупанти у паніці шукають, де узяти воду для Криму

Кубокілометри води для півострова десь потрібно знайти. Чиновники розглядають навіть божевільні ідеї.

Крим без води. Фото: Ukr-online.com

Президент Російської академії наук Олександр Сергєєв пропонує провести геофізичні дослідження в окупованому Криму для пошуку нових джерел і запасів води, повідомляють Патріоти України з посиланням на gazeta.ua.

"Ми бачимо, що є дуже серйозні завдання, щоб зробити геофізичні дослідження водних ресурсів Криму. Скільки років працював Північно-Кримський канал! Адже вода не тільки витікала в море. Можливо, що вона десь тут є. Може її, дійсно, сучасними методами пошукати? Тому що кубокілометри води, які вам потрібні для життя, їх зараз немає. А їх десь потрібно знайти", - сказав він.

Також він окреслив завдання, що стоять перед наукою щодо більш раціонального використання відпрацьованої води і методів опріснення. При цьому окупаційний голова державного комітету по водному господарству і меліорації анексованого Криму Ігор Вайль заявив, що у 2018 році збільшать кількість води для поливу.

За його словами, площу зрошуваних земель планують збільшити на 3,5 тис га. У минулому році Держкомводгосп забезпечив водними ресурсами 11 тис га, для цього витратили 13 млн кубометрів води. Окупант відзначив, що на 100% буде забезпечений водою Бахчисарайський район.

"У Нижньогірському районі води немає. Залежно від того, як будуть наповнені Білогірське і Тайганське водосховища, по водотракту на східний регіон Криму основним сільгоспвиробникам будемо давати воду на полив", - підкреслив Вайль.

У мережі користувачі відреагували на такі заяви посадовців. "Айсберг з Антарктиди, напевно, дешевше буде. Дотягував до Сирії атомними криголамами, які збираються в Керчі будувати. А із Сирії до Феодосії, наприклад, якою-небудь баржею, яка за зерном до Криму йде. Дешево й сердито. І туристи, які приїжджають влітку масово, фотографуються на тлі величезного айсберга. Все весело і радісно, купують на набережній свіжо-розтоплений сніг з айсберга. Одні плюси від проекту", - написав користувач.

Опублікував: Інна Мартинчук

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...