Хіти тижня. Блокада прорвана давно та таємно: Зрадники та некомпетентні бюрократи постачають окупантам воду до Криму у великих обсягах, - економіст

Винними в допущенні поставок води на окуповану територію економіст вважає держслужби, які не виконали постанову Кабінету міністрів про припинення подачі на територію Криму всіх видів ресурсів.

Таємний водопровід. Фото: bzns.media.

Знайдений таємний водопровід в Херсонській області, який постачав водою завод "Кримський титан" на анексованій території Криму, не єдина система підземної комунікації півострова, передають Патріоти України.

"Розмови про те, що існують підземні комунікації ще з радянських часів, за якими в Крим можуть постачатися електроенергія, зв'язок і вода вже виникали протягом усього періоду окупації. Більше про це стали говорити після енергетичної та водної блокади Криму, тому що та ситуація, яка складалася на півострові, підштовхувала до висновків, що все-таки ці підземні комунікації використовуються", - сказав в коментарі журналістам кримський переселенець і економіст Юрій Смілянський.
По "Кримському титану" також піднімалося питання про його можливе незаконне водопостачання, говорить він. "По заводу неодноразово говорилося про те, що існує прокладена лінія водопостачання з материкової частини України. Але ніхто з влади на це уваги не звертав. Те, що питання відкрилося, буде добре, якщо подача води припиниться, але це такий проміжний етап дії "краще пізно, ніж ніколи", - розповів Смілянський.
Розібратися з цією ситуацією, як вважає кримчанин, можливо, аби бажання. "Технічно все можна зробити, як мінімум взяти і перерубати. Перекрити вентиль, вирізати шматки труби, щоб їм не кортіло до деокупації, тобто технічно це питання вирішується, було б бажання", - пояснив він.
Винними в допущенні поставок води на окуповану територію економіст вважає держслужби, які не виконали постанову Кабінету міністрів про припинення подачі на територію Криму всіх видів ресурсів. "Відповідні державні служби, які живуть за рахунок грошей платників податків повинні були перевірити всі можливі варіанти і забезпечити виконання цієї постанови, чого, як виявляється, зроблено не було", - зазначив Смілянський.

"А тепер треба порахувати, а скільки обсягів води було поставлено? Який економічний збиток нанесений державі Україна у зв'язку з тим, що відповідні структури, як мінімум не діяли, це як мінімум десятки мільйонів збитку", - резюмував економіст.

Джерело: Обозреватель

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...