Хіти тижня. Блокада Росія + ОПЕК зазнала потужного удару: Слідом за Саудівською Аравією черговий міцний гравець став заливати ринок нафтою

ОАЕ наростять виробництво на 600 тисяч барелів на добу.

В ОАЕ збільшать видобуток нафти. Ілюстрація: thenews.com.pk.

Ще одна близькосхідна нафтова монархія відступилася після вимог США збільшити видобуток і знизити ціни. Слідом за Саудівською Аравією задіяти вільні потужності планують Об'єднані Арабські Емірати, передають Патріоти України.

До кінця року ОАЕ - четвертий за обсягами видобутку член ОПЕК - наростять виробництво на 600 тисяч барелів на добу, заявив міністр енергетики Сухейль аль-Мазруі. «Відповідно до потреб ринку, ОАЕ почали збільшувати видобуток нафти в третьому кварталі цього року, і ми очікуємо, що зростання продовжиться в жовтні і листопаді», - написав він у Twitter.
Хоча близькосхідні члени ОПЕК обіцяли не піддаватися «політичному тиску» адміністрації Трампа, яка бажає знизити ціни на бензин перед листопадовими виборами в конгрес, на ділі до кінця року вони планують збільшити поставки.
Саудівська Аравія до листопада додасть на ринок 550 тисяч барелів на день, повідомили джерела CNBC в кінці вересня. Поставки будуть спрямовані головним чином в Азії - країн, що відмовилися від іранської нафти. У їх числі - Японія і Південна Корея, вже припинили закупівлі, а також Індія, яка має намір обнулити імпорт з листопада.
Від офіційного оголошення про збільшення видобутку на засіданні моніторингового комітету ОПЕК + у вересні було вирішено відмовитися, оскільки таке рішення не погодили б інші країни-учасниці угоди, розповіли джерела Reuters: «До кінця року залишилося всього лише два місяці, кому потрібна напруга у відносинах між Саудівською Аравією, Іраном і Росією».
Зростання виробництва з великою ймовірністю призведе до надлишку на ринку в 2019 році, який посилиться за рахунок сланцевих поставок зі США і зміцнення долара, що б'є по економіках країн, які розвиваються, вважають в Ер-Ріяді.
«У наступному році буде більше загроз попиту, ніж пропозиції», - пояснило джерело Reuters, додавши, що це може знову розбалансувати ринок. За оцінкою ОПЕК, пропозиція нафти від країн, які не входять в картель на чолі зі США, збільшиться на 2,4 млн барелів на добу, тоді як світовий попит зросте лише на 1,5 млн.
Попит на нафту ОПЕК при цьому впаде з 32,9 млн барелів на добу в цьому році до 32 млн в наступному. Якщо ситуація з пропозицією нафти з Ірану обернеться гірше, ніж передбачалося, і нафтові ціни продовжать зростання, то виробники ОПЕК + можуть узгодити формальне збільшення видобутку - питання буде обговорюватися на зустрічі 6-7 грудня, повідомили джерела.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...