Хіти тижня. "Бомба" поряд з нами: Український олігарх разом зі своєю "Нашою Рябою" очолив світовий рейтинг найнебезпечніших для людини виробників - ЗМІ

Триває розслідування, щодо переперевірки названих факторів. Зокрема досліджуються два напрямки: вплив на здоров`я споживачів і екологію.

«Наша Ряба» возглавила мировой рейтинг самых опасных для человека предприятий

Найбільший виробник м'яса птиці, м'ясних полуфаблікатов і ковбасних виробів в Україні, Миронівський хлібопродукт (МХП), який випускає свою продукцію на ринок України під торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський», став одним з лідерів рейтингу найнебезпечніших для людини і навколишнього середовища глобальних компаній. Про це свідчать результати дослідження щорічного індексу Collers, запущеного мережею інвесторів FAIRR, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Капитал" та latifundist.com. Аналіз показав, що МХП не справляється з критичними бізнес-ризиками, такими як викиди парникових газів і ризик антибіотиків.

Один з кредиторів МХП - Європейський банк реконструкції та розвитку, почав розслідування щодо українського виробника м'яса і м'ясної продукції. Розслідування ведеться в двох напрямках: вплив на життя людей і екологію. За запитом банку екологи проаналізували ситуацію на прикладі птахофабрики компанії у Вінницькій області і прийшли до висновку, що несанкціоноване масове поховання трупів птиці «Нашої Ряби» призводить до отруєння землі в радіусі кількох кілометрів, що безпосередньо впливає на вирощені на цій землі плоди, корми для тварин і воду в колодязях. Аналогічну ситуацію підтверджують дослідження грунтів в районі розташування птахофабрики в Черкаській області. На підставі фінальних результатів розслідування ЄБРР ухвалить рішення про доцільність подальшого фінансування МХП.

Наявність шкідливих засобів в м'ясі «Наша Ряба» раніше підтверджували результати розслідування журналіста видання «Антикор». «Показник рівня антибіотика в м'ясі птиці на прилавку склав 0,9 од / мл при нормі 0,01 од / мл. Показники кислотного і перекисного числа також показали значне перевищення нормативів: при нормі перекисного числа для охолодженої курки в 0,01 йоду, показник м'яса «Наша Ряба» склав 0,5%, а кислотне число склало 5 мг KOH при максимально допустимій нормі 1 мг. Крім того, дослідження показало значне перевищення норми зараженості м'яса хвороботворними бактеріями. Показник КМАФАнМ (число мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів) при нормі в 2 * 10 (5) КУО / г у «Нашої Ряби» склали 4 * 10 (6) КУО / г », - повідомив автор матеріалу.


Допустимий
норматив

Показник
в "Наша Ряба"

Антибіотик

0,01 од/мл

0,9 од/мл

Хвороботворні бактерії

2*10 (5) КУО/г

4*10 (6) КУО/г

Кислотне число

1 мг КОН

5 мг КОН

Перекисне число

0,01 йоду

0,5 йоду

Результати незалежного журналістського дослідження порушень показників якості охолодженого м'яса птиці ТМ «Наша Ряба»

Зі свого боку агроідустріальний холдінг МПХ заявляє, що в матеріалі видання «Бізнес медіа» від про «Нашу Рябу» були подані недостовірні факти щодо результатів дослідження FAIRR Initiative.

Також видання УНН наводить коментар Міжнародної мережи інвесторів FAIRR, де остання спростувала інформацію про небезпеку виробництва курятини "Наша Ряба". офіційні представники FAIRR розповіли, як формувався рейтинг Collers і що він означає.

Передусім там підкреслили, що цей рейтинг складений виключно на основі відкритої інформації, ніяких досліджень якості продукції або ж дотримання екологічних норм при виробництві там не проводили. Фактично, йдеться про рівень розкриття інформації компаніями, а не про те, небезпечні вони чи ні, пояснили у FAIRR.

Залежно від того, наскільки компанії відкриті, вони отримують певний рівень. Низький рівень FAIRR означає лише те, що автори дослідження не змогли знайти потрібну інформацію під час роботи над доповіддю.

"Таким чином, немає аналізу продуктів MХП і відвідувань виробничих майданчиків. Високий бал за індексом означає тільки те, що компанія успішно надала публіці інформацію, необхідну за Індексом; низький бал означає, що такої інформації не було. Тому, коли MХП отримав нижній бал (позначається червоним), це говорить про те, що FAIRR не знайшов інформацію, яку шукав.

FAIRR також наполягає, що MХП ні в якому разі не називався "небезпечним підприємством", - повідомили в організації.

У той же час "МХП" уникла негативних оцінок з боку міжнародних оглядачів. FAIRR присвоїв "МХП" середній рівень, нарівні з бразильськими виробниками BRF SA і JBS SA, шведською Scandi Standard AB, китайською WH Group Ltd.

Довідка. МХП - вертикально інтегрована компанія, заснована в 1998 році. Компанія є лідером українського ринку м'яса птиці, м'ясних напівфабрикатів і ковбасних виробів. Засновник, головний акціонер і голова ради директорів компанії -мільярдер Юрій Косюк.

Джерело: Капитал

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...