Хіти тижня. Екологічна катастрофа: Наслідки посухи в Криму показали з космосу (фото)

Дії РФ свідчать про те, що держава-окупант не зацікавлена в розвитку півострова з його природним потенціалом. Її безвідповідальність призводить до невідворотної шкоди навколишньому середовищу і збитків для місцевого населення

Ілюстрація:Politeka

Окупований Крим за два роки втратив 23% рослинності. Дані космічної зйомки свідчать про значне погіршення стану рослинного світу Кримського півострова. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, зазначають Патріоти України.

"Недбале ставлення окупаційної влади РФ до унікального природного середовища в північній, центральній та східній частинах Автономної Республіки Крим може привести до масового вимирання рослинного і тваринного світу, ерозії грунту, пожеж в екосистемах та екологічної катастрофи на півострові", - йдеться в повідомленні.

Дистанційним зондуванням встановлено, що протягом двох років індекс NDVI, який використовується для кількісної оцінки рослинного покриву, в деяких частинах АР Крим знизився до найнижчої позначки 0,3.

Всього в червні 2018 року у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, зниження значення загального індексу NDVI по території АР Крим, склало - 23%. Загальне зниження кількості опадів в поточному році (в порівнянні з попередніми роками) також негативно вплинуло на стан рослинності на півострові.

"Дії РФ в цьому контексті свідчать про те, що держава-окупант не зацікавлена в розвитку півострова з його природним потенціалом. Її безвідповідальність призводить до невідворотної шкоди навколишньому середовищу і збитків для місцевого населення", - підкреслили в міністерстві.

NDVI (Normalized Difference Vegetation Index) - нормалізований відносний індекс рослинності - показник кількості активної біомаси, одержуваної за даними дистанційного зондування землі. NDVI розраховується на основі знімків, які мають спектральні канали в червоному (0,55-0,75 мкм) та інфрачервоному діапазоні (0,75-1,0 мкм).

Джерело: Ліга.Бізнес

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...