Хіти тижня. "Гібридний Болтон": Пропагандисти Путіна спровокували обвал рубля

"Гойдалки" курсу російської валюти сталися через помилку перекладача.

Джон Болтон. Фото:Радіо Свобода

Курс російської валюти щодо долара і євро у середу, 24 жовтня, різко зріс через спотворену російськими інформагентствами цитату помічника Дональда Трампа з національної безпеки Джона Болтона, але після уточнень повернувся до попереднього рівня. Про це повідомляють Патріоти України.

"У середу курс рубля щодо долара та євро різко зріс через (неточну - ред.) цитату помічника Дональда Трампа з нацбезпеки Джона Болтона, який нібито сказав, що США не розглядають нові санкції проти Росії. Пізніше з'ясувалося, що цитата перекручена. Насправді Болтон заявив, що остаточне рішення ще не прийнято. Після уточнення цитати рубль повернувся до ранішніх значень", - йдеться у повідомленні.

Спочатку російські інформаційні агентства повідомили з посиланням на Болтона, що США на даний момент нібито не розглядають можливості додаткових санкцій щодо Росії. Приблизно о третій дня за московським часом рубль на торгах почав різко зміцнюватися, за 20 хвилин долар подешевшав до рубля майже на 70 копійок, а євро - на 80 копійок.

Пізніше агентство Bloomberg уточнило, що радник Трампа заявив, що питання про санкції перебуває у процесі обговорення. Після цього долар і євро відіграли свої денні втрати. Як пояснюють ЗМІ, помилку допустив перекладач на прес-конференції у Баку, де в середу виступав Болтон.

Джерело: The bell

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...