Хіти тижня. І ніякого "імпортозаміщення": КБ "Луч" уклало три контракти на постачання високоточного протитанкового озброєння

Українська кооперація забезпечила створення високотехнологічної зброї, що відповідає найкращим світовим тактико-технічними характеристикам.

КБ «ЛУЧ» уклало контракти на постачання високоточного протитанкового озброєння. Фото: КБ "Луч"

Державне Київське конструкторське бюро (ДККБ) “Луч”, що входить у держконцерн “Укроборонпром”, в рамках участі в минулій у лютому міжнародній оборонній виставці IDEX-2019 (Абу-Дабі, ОАЕ) уклало три нові контракти у сфері ВТС. Про це повідомив генеральний конструктор – генеральний директор ГККБ “Луч” Олег Коростильов, передають Патріоти України із посиланням на ВНУ.

“На виставці в Еміратах (ми) відразу підписали три контракти”, – повідомив О.Коростильов журналістам в ході прес-конференції у вівторок в Києві.

Він не уточнив замовників і наповнення нових домовленостей ДККБ “Луч” у сфері ВТС, давши зрозуміти, що мова йде про постачання інозамовниками нового українського високоточного протитанкового озброєння.

“Я можу пишатися тим, що українська кооперація забезпечила створення високотехнологічної зброї, що відповідає найкращим світовим тактико-технічними характеристикам”, – зазначив О.Коростильов, додавши: “Немає у нас ні в “Стугні”, ні в “Корсарі” (нова українська ПТРК) ні зараз в “Нептуні” (нова українська протикорабельна крилата ракета), або “Вільсі” (нова українська РСЗВ) ніяких іноземних складових частин, крім електроніки загального застосування, яку можна купити в Німеччині, Америці, на Тайвані, або ще де-небудь. Ми завжди ставили питання так: вузли, які є унікальними військовими системами (в складі озброєння) … повинні бути вітчизняними”.

“Так вважаємо не тільки ми, так роблять у всьому світі”, – пояснив генконструктор ДККБ “Луч”, зазначивши: західний ОПК, безумовно, працює в рамках більш глибокої кооперації, що склалася за останні 70 років після закінчення Другої світової війни.

“Ми до цього прагнемо, шлях до цього тернистий, (він) непростий, він вимагає вкладення коштів, навчання людей”, – зазначив він, уточнивши: вироблена ДККБ “Луч” в пострадянські роки установка в частині орієнтації на національну промкооперацію при створенні нових зразків ОВТ, була і залишається гарантом відсутності залежності оборонного виробництва від іноземного постачальника.

За словами О.Коростильова, він завжди пам’ятав, що “як тільки я почну купувати (комплектуючі) в РФ, Польщі, то мені в будь-який момент завищать в 10-20 разів ціну, якщо захочуть, або просто скажуть “Та ні, ми тобі не постачаємо”.

“Тому у нас в КБ імпортозаміщення немає … Ми ні від кого не залежимо”, – додав він.

Згідно з раніше озвученими в лютому даними українського оборонного сектора, в даний час ОАЕ вивчають можливість закупівлі ПТРК “Стугна-П” калібру 155 мм і дальністю 5,5 км, а також переносного ПТРК “Корсар” калібру 107 мм і дальністю 2,5 км, розробки та виробництва ГККБ “Луч”. Сьогодні на близькосхідному регіональному ринку озброєнь українські високоточні протитанкові комплекси вже закуповують Саудівська Аравія і Йорданія.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...