Хіти тижня. Кремлю залишається лише вити на Місяць: Як Україна та Туреччина вивели з-під впливу російського ВПК перспективний літак

Роботи за спільною програмою почалися близько двох років тому з ініціативи турецької сторони.

Фото:прес-служба "Укроборонпром"

Держпідприємство «Антонов» (Київ) під час міжнародного авіасалону Eurasia-2018, який проходить в Антальї (Туреччина), продемонструвало українсько-турецький проект літака Ан-188. Про це повідомляє прес-служба підприємства, зазначають Патріоти України.

Як зазначив виконуючий обов’язки президента ДП «Антонов» Олександр Лось, роботи за цією програмою почалися близько двох років тому з ініціативи турецької сторони.

"Проект мінімізує технічні і політичні ризики шляхом залучення найсучасніших перспективних технологічних рішень, двигунів і устаткування від провідних світових виробників", – цитує його прес-служба підприємства.

До теперішнього часу виконана частина аеродинамічних випробувань моделі нового літака, проект знаходиться на етапі робочого проектування, сказано в повідомленні.

За словами директора програми Ан-188 Володимира Шмирьова, перспективний військово-транспортний турбореактивний літак вантажопідйомністю до 50 тонн завдяки просторій вантажній кабіні, обсяг якої перевищує показники літаків А400М і С-130J, зможе перевозити військову техніку всіх видів, військове та будівельне обладнання, вертольоти, до 300 солдатів, а також гуманітарні вантажі, палети і контейнери.

«Він обладнаний для високоточного десантування солдат, моновантажів вагою до 21 тонни, вантажів вагою до 35 тонн. При цьому Ан-188 буде мати можливість базуватися на різних аеродромах, в тому числі на грунтових, і сідати на короткі смуги довжиною всього 600-800 м», – цитує Шмирьова прес-служба «Антонова».

В інтерв’ю українським журналістам В. Шмирьов також заявив про Ан-188, що “Україна зробить його за 4-4,5 роки”.

Під час авіасалону Eurasia-2018 також продемонстрував середньомагістральні транспортні літаки Ан-77 і Ан-178.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...